ورود به حساب کاربری

نام کاربری *
رمز عبور *
مرا به خاطر بسپار.

ایجاد یک حساب کاربری

پر کردن فیلدهایی که با ستاره (*) نشانه گذاری شده ضروری است.
نام *
نام کاربری *
رمز عبور *
تکرار رمز عبور *
ایمیل *
تکرار ایمیل *

prof-mohammadi.ir

نقدی کارشناسانه بر صوت ظریف

 

باسمه تعالی

نقدی کارشناسانه بر صوت ظریف

در رابطه با مصاحبه جنجالی آقای ظریف و انتشار آن از طریق رسانه های بیگانه نقدها و تحلیل های متعددی از زوایای مختلف صورت گرفته است. 

 در عین حال با توجه به اینکه ایشان خود را مجتهد و کارشناس در حوزه روابط بین الملل و سیاست خارجی می داند!!؟ و با توجه به اینکه اینجانب آن زمانی که آقای ظریف هنوز دبیرستان را تمام نکرده بودند درجه دکترای مطالعات بین الملل را از همان کشور اخذکرده و در طول چهل و اندی سال گذشته از پیروزی انقلاب نه تنها در دانشگاه ها و مراکز علمی کشور به تدریس در حوزه سیاست خارجی و انقلاب اسلامی پرداخته ام و به عنوان نه تنها یک کارشناس، بلکه یک نظریه پرداز اسلامی در این حوزه مقالات و کتب متعددی به رشته تحریر درآورده ام برخود لازم دیدم که از دریچه علمی و کارشناسی به نقد مطالب بیان شده ایشان بپردازم.

1- آقای ظریف خود را در دو نقش یکی به عنوان کارشناس و مجتهد!! در علم سیاست و دیگری به عنوان کارگذار که مجری سیاست های نظام است معرفی میکند و مدعی می باشد که در نقش کارشناسی نظراتی دارد که ضرورتا با نظرات مطروحه در حوزه کارگذاری برای نظام جمهوری اسلامی همسان نمی باشد ولی مدعی است که نظرات کارشناسی خود را در جایگاه کارگذاری مطلقا اعمال نمی کند. در اینجا این سوال مطرح است. که اولا هنگامی که ایشان نظرات خود را در تقابل با سیاست های متخذه نظام جمهوری اسلامی می بیند چگونه خود را شایسته پذیرش مسئولیت در این نظام میداند؟ چرا که نظرات کارشناسی ایشان که خلاف بینش و هنجارهای اسلامی می باشد پشیزی در اجرای سیاست های نظام جمهوری اسلامی ارزش ندارد و می تواند تخریب گر هم باشد.

2- در حالی که امامین انقلاب اسلامی نسبت به رژیم ایالات متحده آمریکا نه تنها خوش بین نبوده بلکه او را دشمن و شیطان بزرگ می دانند آقای ظریف با خوش باوری و اعتماد به وعده های دولت مردان آمریکا سندی را امضاء می کند که رهبر انقلاب آن را خسارت محض می داند و  او آن را افتخار تاریخی کشور می داند!!!

3- در حالی که امامین انقلاب در برخورد با آمریکا از موضع قدرت برخورد نموده و بر این باور هستند که «آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند» و «ما آمریکا را زیر پا می گذاریم» ایشان با جرات و جسارت عجیبی در دانشگاه تهران ادعا می کند که «آمریکا می تواند با یک بمب سیستم دفاعی ایران را نابود کند»!! و با این موضع یک دیپلماسی التماسی و از روی عجز و ضعف را در مقابل با دشمن جمهوری اسلامی اتخاذ می کند؟

4- در حالی که دولتمردان آمریکا از موضع بالا و ژست اقتدار و بی نیازی به میز مذاکره می آیند و تهدید می کنند که عدم امضاء یک قرارداد بد را بر عدم انعقاد آن ترجیح میدهند، دستگاه دیپلماسی ایشان برعکس کمپینی راه می اندازند که انعقاد هر توافق بدی بهتر از عدم توافق می باشد!!!

5- آقای ظریف در این مصاحبه سه ساعت و نیم تقابلی را میان «میدان» و دیپلماسی مطرح می کند و ابراز ناراحتی می کند از این که او مجبور می گردد همواره دیپلماسی را برای میدان هزینه بکند!! واقعا جای شگفتی و تعجب است که چگونه ایشان دو عنصر مکمل یکدیگر و غیر قابل تفکیک را که هر دو لازم و ملزوم یک دیگر هستند و به عنوان ابزار اصلی برای تصمیم گیرندگان سیاست خارجی می باشند آن ها را در تقابل و در رقابت با هم می بیند!! آیا به ایشان به عنوان دانشجوی روابط بین الملل یاد نداده اند که دیپلماسی بدون پشتوانه اهرم های قدرت که او آن را در واژه میدان می بیند و در هر مذاکره و تماس بین المللی سر انجامی  جز تسلیم و نوشتن دیکته ای که طرف مقابل تهیه کرده است نخواهد داشت!!

6- آقای دکتر ظریف به خوبی می داند و در کلاس درس دانشگاه به او آموخته اند که در روابط بین الملل تنها دولت هایی می توانند خواسته های خود را به پیش برده و برطرف مقابل تحمیل کنند. که دارای اهرم های قدرت برتری باشد و این حربه اقتدار که هم برای جمهوری اسلامی قدرت بازدارندگی، ایستادگی و مقاومت معروف است قهرمان ملی و فرماندهی بی نظیری هم چون سردار رشید اسلام حاج قاسم سلیمانی آن را فرماندهی می کرد به عنوان «شمشیر داموکلس» بر بالای سر طرف مقابل نگه دارد تا در امر دیپلماسی موفق باشد و متاسفانه او به ناحق آن را رقیب خود و بازدانده در دیپلماسی خود می داند.

7- آقای ظریف برای آن که بتواند مواضع خودش را که خلاف مواضع جمهوری اسلامی می باشد جابیندازد همچون ماکیا و لیستهای غربی به دروغ متوسل شده و مطالب خلاف واقعی را از جمله در زمینه ی روابط جمهوری اسلامی با جمهوری فدراتیو روسیه به ویژه درباره ی نقش روسیه در بحران سوریه مطرح می کند و به خیال خود می خواهد که نقش بی بدیل شهید سلیمانی را در تشویق پوتین به ورود به جنگ تمام عیار سوریه نه تنها کمرنگ نموده بلکه آن را انکار کند!!!

8- او در جای دیگری از مصاحبه خود به کار شکنی وزیر امور خارجه روسیه لاوروف در جریان مذاکرات برجام اشاره می کند درحالی که لاوروف بیشتر به اخذ امتیاز برای تیم ایرانی اصرار داشت به ویژه این که تحریم های نظامی هم باید با سایر تحریم ها برداشته شود و این ظریف بود که در مقابل زیادی خواهی های آمریکا برای مستثنی کردن تحریم های نظامی برای شش سال دیگر تسلیم شده و به آن تمکین نمود!

9- آقای دکتر ظریف شما در این مصاحبه ی طولانی خود ماهیت و باورهای خود را خیلی شفاف برملا کردید و نشان دادید که شما نه اعتقادی به انقلاب اسلامی دارید و نه اعتقادی به اصول سیاست خارجی جمهوری اسلامی که در قانون اساسی و رهنمودهای  امامین انقلاب آمده است دارید بلکه همچون سایر لیبرال های غرب زده در کشور بر این باور هستید که جمهوری اسلامی راهی جز قبول هنجارهای پذیرفته شده در غرب نداشته و به قول تقی زاده، مدفون «اگر می خواهیم رفاه امنیت و آسایش در این دنیا داشته باشیم چاره ای جز پذیرفتن آقایی و کدخدایی آمریکا نداریم» و علیرغم اینکه آمریکا درحال افول است و نخبگان و اندیشمندان آمریکایی هم بر این امرمعترف می باشند شما همچنان مرعوب و مجذوب این ابرقدرت در حال فرو پاشی می باشید!!

10- شما گله می کنید که چرا ملوانان آمریکایی را سپاه دستگیر کرده است و شتابانه با یک تلفن وزیر خارجه آمریکا ملوانانی که به آب های سرزمینی ما تجاوز کرده اند و از شدت ترس خود را خیس کرده اند و به گریه و زاری افتاده اند به جای اینکه از اسارت آن ها به عنوان اهرم قدرت در برخورد با آمریکائی ها استفاده کنید ذلیلانه درخواست آزادی فوری آن ها را می کنید.

11- شما گله می کنید که چرا ماجرای حمله به پایگاه آمریکائی در عین الاسد را به شما از قبل اطلاع نداده اند!! آیا راستی با توجه به این مواضعی که شما داشتید و دارید می توانستید قابل اعتماد نظام باشید که سری ترین عملیات نظامی را قبل از انجام با شما درمیان بگذارند؟؟ آیا شما همانطور که در ماجرای ملوانان آمریکائی دست پاچه شده اید که در این عملیات هم که به قول مقام معظم رهبری تنها یک سیلی بر گونه آمریکا بود و آن هم به خاطر شهادت حاج قاسم سلیمانی به دستور دولت تروریست آمریکا ممکن نبود باز هم دست پاچه شده و تلاش می کردید که تا آنجا که ممکن است جلوی این عملیات را بگیرید تا هزینه  بیشتری بر دیپلماسی التماسی شما وارد نگردد.!!!؟؟

 آقای ظریف گفتنی ها در رابطه با این مصاحبه و عملکرد شما در منصب وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی زیاد است که به همین مقدار بسنده می کنم و به شما توصیه می کنم حالا که بزودی دوره وزارت شما به اتمام می رسد و اگر می خواهید به قول خودتان در مقابل خداوند متعال و مردم شرمنده نباشید از لاک کارشناسی خود در آمده و در خلوت و جلوت خود به صورتی شفاف و صادقانه گذری نقادانه و بی طرفانه به عملکرد خود در طول هشت سال گذشته نموده و به خاطر اشتباهات خود و خسارات های وارده بر نظام مقدس جمهوری اسلامی در پیشگاه خداوند متعال و ملت شهید پرور ایران عذر تقصیر آورده و از آن ها طلب عفو کنید تا شاید در هنگام حضور در محضر الهی و در دنیای دیگر بارتان خیلی سنگین نباشد.                                        

 والسلام

  12اردیبهشت 1400